طلا یکی از اصلی ترین فلزات جواهر سازی است امروزه فلزات گرانبها مانند طلا و نقره پلاتین وپالادیوم با روش گریز از مرکز ریخته گری می شود.از صفات طلای خالص رنگ زرد ان و چکش خوار بودن ان می باشد فلز طلا را می توان کوبید و به شکل ورقه های نازک در اورد .اکسیژن و سولفور یا اسید ها بر طلا اثر نمی گذارد .
ماشين تراش رايجترين ماشين ابزاري است كه در عمليات توليد در مقياس كوچك بكار مي رود. انواع ديگر ماشين تراش نيز وجود دارد. در عمليات توليد در مقياس متوسط بطور گسترده اي از ماشين سري تراش استفاده مي شود. در اين ماشين بجاي پس دستگاه برجك شش گوش و چرخاني قرار دارد كه به كمك پيچ جلوبر در طول بستر به حركت در مي آيد.
چون احتیاجات بشر ، اتصال و جوش در همه موارد را خواستار بوده است، لذا مثلاً از رومیهای قدیم ، فردی به نام “پلینی” از لحیم به نام آرژانتاریم وترناریم استفاده میکرد که دارای مقداری مساوی قلع و سرب بود و ترنایم دارای دو قسمت سرب و یک قسمت قلع بود که هنوز هم با پرکنندگی مورد استفاده قرار میگیرند.
روش قالبگیری تزریقی باید پاسخگوی درخواست روزافزون محصولاتی با کیفیت بالا و در عین حال با قیمت مناسب باشد. دسترسی به این هدف در صورتی ممکن است که قالبگیری کنترل کافی بر فرآیند قالبگیری داشته و همچنین شکل قطعه، متناسب با مشخصات ماده قالبگیری و روش تغییر شکل آن باشد و همچنین باید ساخت قالبی که در تولید مجدد محصول، صحت ابعادی و کیفیت سطحی را حفظ کند ممکن باشد.
تحقيق به عمل آمده شامل تعدادي از عيوب قطعات آلومينيومي تحت فشار مي باشد و سعي بر آن شده که عيبهاي مهم آن از جمله عيب سرد جوشي – عيب نيامد – عيب مک هاي گازي – عيب مک هاي انقباضي– عيب آبلگي – عيب مک هاي سوزني ( ريزمک ) – عيب ترک خوردگي – عيب سخت ريزه و عيب قطره هاي سرد مورد بررسي و چاره جوئي قرار گيرد.
متالورژی پودر،فرایند قالبگیری قطعات فلزی توسط فشارهای بالا برای تولید دقیقتر و سریع اشکال می باشد.
پس از تراکم پودر های فلزی عمل زینترکردن در دمای بالا در یک کوره با اتمسفر(فشار) کنترل شده انجام می شود که در ان فلز متراکم جوش خورده و در حالت جامد به صورت ساختمان همگن محکمی به هم پیوند می خورد.
شیشه یک ماده غیر آلی است که در حین عملیات سرد کردن بدون تبلور از فاز مذاب منجمد می شود. اما بعد ها با تشکیل شیشه هایی از فاز بخار یا بمباران نوترونی این تعریف نقض شد. از سوي دیگر ساختار هاي آلی شیشه اي یافت فازها به صورت X شدند. همچنین می توان مستقیما از فاز بخار تولید شیشه کرد. در شناخت و آنالیز شیشه توسط اشعه غیر بلورین ظاهر می شوند. ضمنا در محدوده دمایی خاصی تغییراتی در خواص آن ایجاد می شود از جمله گرماي ویژه، ضریب انبساط حرارتی،آنتالپی و …
کامپوزیت هاي زمینه پلیمري از رایج ترین دسته کامپوزیت ها هستند که شامل زمینه اي از جنس پلیمر(رزین) که با فاز توزیع شده ي تقویت کننده متصل شده است. مواد پلیمري مانند اپوکسی و پلی استرها در مقایسه با فلزات خواص مکانیکی خیلی بالا ندارند. به عنوان مثال استحکام کششی قوي ترین پلیمرها، رزین اپوکسی 140 مگا پاسکال است و علاوه بر استحکام کم، مقاومت به ضربه این پلیمرها نیز کم است.
به دلیل تاثیر مستقیم فرایند انجماد روی خواص مکانیکی و فیزیکی آلیاژها بررسی نحوه انجماد فلزات و آلیاژها بسیار مهم به نظر میرسد.در این جزوه سعی میشود که موارد مهم و ضروری مبحث انجماد مورد بررسی قرار گیرد.مطالعه روی خواص فیزیکی و مکانیکی و انتقال حرارت برای شروع این مبحث ضروری به نظر میرسد. توصیه میشود که به این جزوه یا هر کتابی اکتفا نشود و چندین منبع را به صورت همزمان مطالعه نمایید.
تحقيق به عمل آمده شامل تعدادي از عيوب قطعات آلومينيومي تحت فشار مي باشد و سعي بر آن شده که عيبهاي مهم آن از جمله عيب سرد جوشي، عيب نيامد، عيب مک هاي گازي، عيب مک هاي انقباضي، عيب آبلگي، عيب مک هاي سوزني ( ريزمک )، عيب ترک خوردگي، عيب سخت ريزه و عيب قطره هاي سرد مورد بررسي و چاره جوئي قرار گيرد.
تعداد 32 نمونه غذا، آب منابع و عضله ماهي به منظور اندازه گيري فلزات سرب و آهن در فصلهاي تابستان و پاييز، در دو نوبت با فاصله 3 ماه از چهار مزرعه پرورش ماهي قزل آلاي رنگين كمان در استان چهارمحال بختياري اخذ شده و مورد بررسي قرار گرفت. ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونههاي آب مزارع مختلف برابر با 4/4 ± 6/60 و 2/0 ± 5/2 ميكروگرم بر ليتر، ميزان آهن و سرب به ترتيب در كل نمونههاي خوراك مصرفي مزارع مختلف برابر با8/183 ± 4/563 و1/1 ± 3/3 ميليگرم بر كيلوگرم و همچنين ميزان اين دو فلز به ترتيب در كل نمونههاي ماهي مزارع مختلف برابر با 9/3 ± 7/8 و 1/0 ± 3/0 ميليگرم بر كيلوگرم بوده است.
هدف از استفاده از هر ماده تعیین کننده انواع خواصی است که آن ماده باید دارا باشد. در تولید بعضی از ابزارها علاوه بر مقاومت و سفتی درجه بالایی از سختی نیز مورد نیاز است. خواص مکانیکی فلزات با استفاده از عناصر آلیاژی و عملیات حرارتی ممکن است تغییر کند. برای ارزیابی خواص فلزات آزمایش های خاصی ابداع شده است که با استفاده از آن ها میتوان مواد را سنجیده انتخاب کرد.
در این طرح به بررسی قالب های صنعتی با ظرفیت 40 دست در سال پرداخته شده است، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است، این طرح شامل چهار فصل میباشد، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه، تاریخچه، مجوز های قانونی مورد نیاز، وضعیت بازار، میزان واردات و صادرات و … پرداخته است، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است، بازدید از واحد کاری مشابه، نیروی انسانی، نحوه تامین سرمایه و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است (طرح توجیهی یا BP)، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز، میزان سرمایه گذاری، مواد اولیه مورد نیاز، ماشین آلات مورد نیاز و … از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .
صنعت حفاري جالب ترين و هيجان انگيزترين فصل داستان نفت، اين انرژي عظيم خدادادي مي باشد. چرا كه شرح تلاش سخت، بي امان و غرورانگيز انسان است كه با سلاح دانش و تجربه با طبيعت بكر و سرسخت و نيروهاي مرموز آن به مبارزه برمي خيزد تا براي ارتفاء زندگي انساني به گنجينه هاي پنهان در دل زمين دست يابد. بي جهت نيست كه دكل حفاري سمبل صنعت نفت بوده و در آرم بيشتر سازمانها، شركتهاي نفتي و نيز كتب و مجلات مربوط به نفت ديده مي شود.
درچهار چوب مفاد همکاری های فنی و اقتصادی مورخ هشتم اوت 1966 (1 مردادماه 1345) دولتین ایران و رومانی ، طرح ایجاد تراکتور سازی ایران در منطقه صنعتی شهر تبریز به مرحله اجرا درآمد. برپایه این موافقتنامه مقررگردید ساخت انواع تراکتور 65 اسب تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل و تراکتور 45 اسب در سه مرحله و باظرفیت 5000 دستگاه در سال و سپس تا 10000دستگاه در سال برای مدت 10 سال به ایران و اگذار گردد.
شرکت نورد و تولید قطعات فولادی از اواخر سال 1346 تاسیس شده و بطور رسمی در تاریخ بیستم مرداد ماه سال هزارو سیصدو چهل و هفت به منظور ردخته گری قطعات فولادی شروع بهکار نموده است . یادآوری می شود که با توجه به تاریخجه شرکت ، می توان آن را به عنوان اولین کارخانه ریخته گری فولاد ایران به حساب آورد. در زمان تاسیس مشخصات شرکت به قرار زیر است :
جوشکاری یکی از روشهای تولید میباشد. هدف آن اتصال دائمی مواد مهندسی (فلز، سرامیک، پلیمر، کامپوزیت) بهیکدیگر است؛ بهگونهای که خواص اتصال برابر با خواص مادهٔ پایه باشد. جوشکاری همچنین یکی از فرآیندهای اتصال دائمی قطعات (فلزی یا غیرفلزی)، به روش ذوبی یا غیر ذوبی، با بکارگیری یا بدون بکارگیری فشار، با استفاده یا بدون استفاده از ماده پرکننده میباشد. فرآیندهای جوشکاری به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: فرآیندهای جوشکاری ذوبی و فرآیندهای جوشکاری غیر ذوبی. جوشکاری همان پرچکاری داتمی برای جدا کردن قطعات از یکدیگر است .
آثار باقیمانده از گذشته های بسیار دور نشانگر این واقعیت است که انسان های اولیه با استفاده از اصول فیزیکـی که امـروزه اساس جوشکـاری مدرن را تشکیـل می دهد قطعـات فلزی را بـه یکدیگر متصل می کردند. تجزیه و تحلیل ابزارهای کشف شده از قرون اولیه نشان می دهد که برای اتصال دو قطعه فلزی به یکدیگر ، لبه های گداخته شده این قطعات را روی یکدیگر قرار داده و با ضربات چکش بهم متصل می کردند.
يكي از روشهاي توليد، ريختهگري ميباشد. تاريخچة ريختهگري به ٤٠٠٠ سال قبل از ميلاد برميگردد يعني هنگامي كه بشر از اين روش براي توليد زيورآلات، نوك پيكان تير از جنس مس و ديگر وسايل استفاده ميكرد. اساسا فرايندهاي ريخته گري مواد شامل ريختن فلز مذاب به داخل حفرههاي يك قالب ميباشد كه بعد از خنكشدن فلز مذاب و منجمدشدن به شكل حفرههاي قالب درمي آيد.
مطابق تعریف، کامپوزیت زمینه فلزی از دو جزء تشکیل شده است. جزء اول زمینه فلزی و جزء دوم تقویت کننده است. به ندرت یک فلز خالص به عنوان زمینه انتخاب می شود و معمولاً زمینه یک آلیاژ فلزی است. در یک نگاه کلی، کاربرد ساختارهای کامپوزیت فلزی ، صرفه جویی نزدیک به بیست درصد (20%) نسبت به فلزات دارند.
خوردگی یکی از مشکلات عمده در صنایع نفت و گاز به شمار می آید که سالانه مبالغ هنگفتی، به خود اختصاص می دهد. وقفه در تولید. زیان هنگفتی چه از نظر تولید هیدروکربن و چه از نظر تولید هیدروکربن و چه از نظر هزینه تعمیزات در پی خواهد داشت. بنابراین سلامت تجهیزات در طول عمر مفیدشان یک مسئله اساسی به نظر می رسد. استفاده از بازدارنده هاي خوردگی سالها است که به عنوان واکنش شیمیایی را کند یا متوقف کند. اما آنچه از شواهد و قرائن پیدا است. این روش راه حل مفیدي نمی باشد.
شبهفلز، یک عنوان برای طبقهبندی عناصر شیمایی است. که به عناصری اطلاق میگردد که خواصشان میان فلز و نافلز است. تعریف معینی برای شبه فلزها وجود ندارد اما دو خاصیت زیر مشخصه آنها است: شبهفلزها معمولاً به شکل اکسیدهای آمفوتر یافت میشوند. شبهفلزها معمولاً نیمهرسانا هستند. این که یک عنصر فلزاست یا نافلز یا شبه فلز ؛ هم به خواص آن عنصربستگی دارد و هم به سلیقه کسی که تقسیم بندی می کند! به همین خاطر اجماع معینی دراین باره شکل نمی گیرد.