در مخابرات، کد همینگ، کد تصحیح خطای خطی میباشد که به افتخار ریچارد همینگ، مخترع آن گذاشته شدهاست. کدهای همینگ میتوانند همزمان ۲ بیت خطا را شناسایی کنند و ۱ بیت خطا را تصحیح کنند. در نتیجه مخابره قابل اطمینان در صورتی که فاصله همینگ بین رشته بیت فرستنده و گیرنده یک یا کمتر از یک باشد، ممکن میشود. دستهای از کدها برای تشخیص و تصحیح خطا در ارسال اطلاعات استفاده میشوند.
همزمان با عموميت يافتن اينترنت، اغلب سازمانها و موسسات ضرورت توسعه شبکه اختصاصی خود را بدرستی احساس کردند. در ابتدا شبکه های اينترانت مطرح گرديدند. اين نوع شبکه بصورت کاملا” اختصاصی بوده و کارمندان يک سازمان با استفاده از رمز عبور تعريف شده، قادر به ورود به شبکه و استفاده از منابع موجود می باشند. اخيرا”، تعداد زيادی از موسسات و سازمانها با توجه به مطرح شدن خواسته های جديد (کارمندان از راه دور، ادارات از راه دور)، اقدام به ايجاد شبکه های اختصاصی مجازی VPN) Virtual Private Network) نموده اند.
آموزش به عنوان فراگردي كه طي آن مجموعه اي از دانش هاي مرتبط و منظم همراه با عادات و مهارت هاي حاصل از آن انتقال مي يابد. فعاليتي مداوم، جامع و براي همه، به منظور رشد و تعالي انسان، غناي فرهنگ و تكامل جامعه خواهد بود. فرايندي است كه مي توان به عنوان انتقال معلومات، نگرش ها و مهارت ها از فرد يا گروهي براي تغييرات در ساختار هاي شناختي، نگرشي و مهارتي در نظر گرفت.
شبکه IMS با معماری مبتنی بر IP و بر اساس استانداردهای موسسه 3GPP در شبکه های سلولی میتواند به عنوان هسته شبکه های NGN مد نظر قرار گیرد. این شبکه سیگنالینگ SIP را برای کنترل ارتباطات کاربر تا شبکه بین گره های سرویس شبکه و سرور ها و پروکسی ها در نظر گرفته است . در شبکه IMS با توجه به الزامی بودن ثبت نام کاربران و اضافه شدن برخی سرآیند ها به سیگنالینگ SIP حملاتی،متفاوت از VOIP رخ می دهد که منجر به آسیب پذیری ها در پروکسی SIP می شود . یکی از روش های تحلیل آسیب پذیری سیستم ها به منظور ارتقای امنیتی آنها مدل سازی سیستم از طریق روش های مدل سازی موجود می باشد.
امروزه در مراکز صنعتی و اداری جهت نظارت بر محیط فیزیکی و نظارت برکار کارکنان یاکـارگران در جـهت کنترل و مدیـریت بهـتر و کارآمـدتر بـه وفـور از سیستمهای تـلویزیونی مـداربسته (closed circuit TV)(cctv) استفاده میشود.این سیستمها به عنوان سیستمهای کنترل تصویری نیز نامیده میشوند. گاهی نیز از این سیستمها با مخفف CCVE (تجهیزات ویدئویی مدار بسته) یاد میشود.
Dcs به کنترل فرآيند هاي پيچيده از قبيل دستگاه هاي قدرتي ،پالايشگاه ها ، ودستگاه هاي خاص شيميايي کفته مي شود. و حالت پيشرفته PLC (کنترل کننده برنامه پذير) است. که در دستگاههاي صنعتي استفاده مي شود. فيليپ موريز درمورد تيديل کننده هاي سريال به اترنت در PLC را بازبيني کرد درشبکه هاي ارتباطي سريالي از طيق پورت RS-485 استفاده مي شود.یک dcs در بر گيرنده يک لايه نظارتي از کنترل و يک يا بيشتر کنترل کننده هاي توزيعي هست که در طول همان دستگاه هاي فرايندي در نظر گرفته شده است.
اسنورت يک ابزار کدباز تشخيص و جلوگيري از نفوذ است. اين ابزار در سال هاي 1999-1998 توسط مارتين روزچ موسس شرکت source file توسعه داده شد. اين شرکت به پشتيباني فني از اين ابزارمی پردازد و بر اساس اين ابزار براي سازمانهاي مختلف ساختارها و راه حلهاي امنيتي اراده ميدهد. اسنورت تا سال ۲۰۱۱ با بيش از ۳ ميليون دانلود، متداولترين فناوري تشخيص نفوذ در دنيا ميباشد.
ابررسانا ها، برخي از فلزها، آلياژها يا تركيبهاي فلزها هستند كه در دماهاي پايين نزديك به صفر مطلق ،مقاوت الكتريكي و نفوذپذيري مغناطيسي خود را از دست ميدهند و رسانايي الكتريكي آنها بينهايت زياد ميشود، محدوده دمايي به ماهيت ماده بستگي دارد، كه از حدود 0.5 تا 18 درجه كلوين است، خاصيت ابر رسانايي در فلزات قليايي، فلزهاي نجيب و مواد فرو مغناطيس مشاهد نشده است، بلكه به طور عمده در عنصرهايي كه اتم آنها 3، 5 يا 7 الكترون در لايه ظرفيت خود دارد و مقاومت الكتريكي آنها در دماي معمولي زياد است بوجود مي آيد.
امروزه امنیت شبکه یک مساله مهم برای ادارات و شرکتهای دولتی و سازمانهای کوچک و بزرگ است. تهدیدهایی که از سوی تروریستهای فضای سایبر و کارمندان ناراضی و هکرها باعت میشود تا شرکتها به فکر امنیت شبکه خود باشند. امروزه امنیت یک اصل به حساب میآید.
انقلاب مفاهیم شبکه ای و درهم آمیختن بی سابقه ی چالشهای تکنیکی، شبکه های حسگر بی سیم را یکی از بزرگترین تمایلات تحقیقاتی قرن 21 کرده است.امروزه با پیشرفت فناوری و پایین آمدن قیمت تجهیزات الکترونیکی، نسل جدید از شبکه های حسگر بی سیم توسعه پیدا کرده اند. محدوده ی کاربردهای بالقوه ی این تکنولوژی آنقدر گسترده است که تنها ممکن است توسط تخیل ما محدود شود. در هر حال فقط اخیراً چنین سیستم هایی در بازار به عنوان محصول ارائه گردیده است. تعداد زیادي حسگر در محیط مورد بررسی پراکنده شده و اطلاعات مورد نیاز، توسط حسگرهاي در نظر گرفته شده در گرهها جمعآوري شده و به صورت گام به گام به گرههاي مجاور ارسال میشوند تا نهایتاً به گره مقصد برسند.
سنجش فاصله با استفاده از سنسور التراسونیک ، هدف از این پروژه ساخت دستگاه اندازه گیری فاصله میباشد که با استفاده از سنسور التراسونیک انجام میشود. فرستنده امواج فراصوتی40کیلو هرتزرا ارسال میکند که این امواج پس از برخورد با شئ توسط سنسور گیرنده دریافت میشود و به صورت سخت افزاری تقویت میشود و بر روی نمایشگر آشکار میشود. و به صورت نرم افزاری زمان رفت و برگشت این امواج محاسبه میشود و فاصله نمایش داده میشود. در این پروژه تغییرات دمایی نیز موثر میباشد.
امروزه اکثر شبکه هاي کامپیوتري بزرگ و اغلب سیستم هاي عامل موجود از پروتکل TCP/IP استفاده و حمایت می نمایند . TCP/IP . امکانات لازم بمنظور ارتباط سیستم هاي غیرمشابه را فراهم می آورد. از ویژگی هاي مهم پروتکل فوق ، می توان به مواردي همچون : قابلیت اجراء بر روي محیط هاي متفاوت، ضریب اطمینان بالا ،قابلیت گسترش و توسعه آن، اشاره کرد. از پروتکل فوق، بمنظور دستیابی به اینترنت و استفاده از سرویس هاي متنوع آن نظیر وب و یا پست الکترونیکی استفاده می گردد .
این مقاله در مورد تکنیک های ارتباطی فرکانس رادیویی مختلف به کار گرفته شده در معادن زیرزمینی هند است. معادن زیرزمینی، به عنوان محیط هایی با شرایط کاری سخت و خطرناک شناخته می شوند. بنابراین به سیستم های ارتباطی هوشمند معدن عریض برای عملکرد روان معدن و اطمینان از ایمنی بهتر نیاز است . سیستم های ارتباطی مناسب و قابل اعتماد فقط برای صرفه جویی درزمان نیست؛ بلکه در فرستادن فوری پیام از مجاورت منطقه کار زیرزمینی به سطح زمین برای عملیات سریع نجات کمک می کند .همچنین یک سیستم ارتباطی قابل اعتماد و موثر است برای ایمنی درمعادن زیرزمینی لازم است و ضروری است.
هدف از ارائه ی این پروژه معرفی اصول و مبانی امنیت در شبکه های کامپیوتری می باشد .در ابتدا به تعاریف و مفاهیم امنیت در شبکه می پردازیم . در مبحث امنیت شبکه ،منابع شبکه وانواع حملات ،تحلیل خطر ،سیاست های امنیتی ،طرح امنیت شبکه و نواحی امنیتی به تفضیل مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد . برای حفظ امنیت شبکه نیاز است تا مراحل اولیه ایجاد امنیت و سیتم های عامل و برنامه کاربردی مناسب لحاظ شود.
امروزه با رشد نیازهای کاربران به سرویس های مختلف، مراکز داده جهت در برگرفتن تجهیزات، اطلاعات و برنامه های کاربردی حساس در فضایی کاملا مطمئن و دارای قابلیت گسترش طراحی شده اند. بر طبق تعریف ارایه شده از جانب سیاست انرژی تجدید شدنی، مراکز داده متشکل از اجزای ضروری زیر ساختی هستند که کار پشتیبانی از اینترنت و تجارت الکترونیکی و بخش های ارتباطات الکترونیکی را به عهده دارند و در نتیجه تمامی سرویس های ارایه شده در آن ها باید دقیق ، مطابق برنامه و بدون کوچکترین وقفه ای عمل نمایند که جهت فراهم آوردن موارد زیر تعریف می شوند :
در واقع OFDM مدل تصحیح شده مدولاسیون Multi Tone می باشد و مزیت آن بحث تعامد در آن می باشد، بدین صورت که زیر حامل ها دو به دو با یکدیگر متعامد هستند. این مدولاسیون عملیات مالتی پلکسینگ را به صورت متعامد انجام می دهد. در سیستم رادیو هوشمند، استفاده از پهنای باند به صورت فرصت طلبانه می باشد. این سیستم ، استفاده کننده را قادر می سازد که: مشخص کند که چه بخشی از پهنای باند آزاد است و در بخش هایی از فرکانس که متعلق به استفاده کنندگان مجاز می باشد، فعالیت می کند تا بتواند حضور استفاده کنندگان مجاز را تشخیص دهد. (Spectrum sensing)
تعریف عمومی فرکانس تعداد تکرار یک کار تکراری در واحد زمان است.فرکانس درتکنولوژیهای مختلف دارای مفاهیم مختلف می باشد کاربرد فرکانس بیشتر درحوزه فناوری اطلاعات وارتباطات مطرح می شودتغییرات فرکانس در امواج رادیویی باعث تنوع کاربری آن در تکنولوژیهای مختلف مانند بلوتوث و RFID و NFC و WIRELESS و WIMAX و GPRS و WIFI و …. شده است. در بخش IT فرکانس در بخشهای مختلف آن دارای مفاهیم متفاوت است فرکانس در رمها روی سرعت انتقال دادهها و پهنای باند تاثیر دارد.
در پروژه پیش رو شبکه های حسگر بی سیم مورد بحث قرار گرفته اند و خوشه بندی در این شبکه ها کاملا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند و در نهایت یک الگوریتم پیشنهاد شده است که کارایی را افزایش، مصرف انرژیرا کاهش و تعداد سرکلاسترها را کاهش می دهد. در پایان نامه پیش رو پس از بررسی چندین الگوریتم موجود که خوشه بندی را بر اساس فاکتور فاصله و یا انرژی و یا هر دو انجام میدهند و مطالعه و بررسی چگونگی اعمال روش های نوین هوشمند به این مسئله راه حلی ارائه شد که علاوه بر دخیل کردن فاکتورهای فاصله نودهای پخش شده از یکدیگر و همچنین فاصله ایستگاه اصلی دریافت اطلاعات و انرژی باقیمانده هر گره فاکتور اتوماتای سلولی نیر به آن اضافه شد.
هدف از ارائه ی این پروژه معرفی اصول و مبانی امنیت در شبکه های کامپیوتری می باشد .در ابتدا به تعاریف و مفاهیم امنیت در شبکه می پردازیم . در مبحث امنیت شبکه ،منابع شبکه وانواع حملات ،تحلیل خطر ،سیاست های امنیتی ،طرح امنیت شبکه و نواحی امنیتی به تفضیل مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد . برای حفظ امنیت شبکه نیاز است تا مراحل اولیه ایجاد امنیت و سیتم های عامل و برنامه کاربردی مناسب لحاظ شود.
یک منبع نوری که توسط سیگنال الکتریکی حاوی پیام مدوله می شود (E/O) و وارد یک فیبر با میرایی وپاشندگی کم مي گردد و گیرنده نوری (O/E) دوباره سیگنال نوری را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. تقویت کننده های نوری (O/A) نیز نقش مهمی در یک سیستم انتقال نوری ایفا می کنند.
به کمک دانش کسب شده در این پروژه می توان کاربرد های زیر را در قالب پروژه های سخت افزاری و نرم افزاری جدید تدوین کرد : کنترل موجودی کتابخانه – انبار داری و کنترل موجودی قطعات و تجهیزات – کنترل نامحسوس عناصر نگهبانی و حراست – کنترل تردد خودرو و اتوماسیون پارکینگ – نرم افزار کارت خوان کنترل تردد پرسنل
امروزه ارتباطات سیار با استفاده از شبکه مخابرات سیار در هر شهر، کشوروحتی قاره ای امکان پذیر شده است. شبکه مخابرات سیار در برگیرنده یک سری از دستورالعمل های هوشمند است که از تحریک پذیری شخصی مشترک ویا کاربر شبکه با توجه به چگونگی تشخیص هویت و تصدیق اعتبار او تا تعیین مکان و مدیریت فرآیند ارتباط رسانی به کاربر سیار را شامل می شود. در آغاز، مخابرات سیار به طور انحصاری تنها برای ارتباطات مبتنی بر مکالمه گرفته می شود،
مدولاسیون کد پالس یک شیوه کدگذاری رقمی سیگنال آنالوگ در مخابرات است. در این مدولاسیون بزرگی سیگنال در فواصل زمانی ثابت و مساوی اندازهگیری شده و سپس کوانتیزه میشود. نتیجهٔ کوانتیزهکردن سیگنال آنالوگ به صورت عضوی از مجموعهای محدود قابل نمایش است (به عنوان نمونه عددی بین ۰ تا ۲۵۵). از آنجا که اعضای این مجموعه با عددی صحیح قابل بیاناند میتوان از روشهای متداول مخابرات دیجیتال برای ذخیرهسازی، مقاومسازی نسبت به خطا و ارسال سیگنال بر کانال مخابراتی استفاده کرد.
ATM نوعی تکنولوژی است که قابلیت انتقال بلادرنگ صدا، تصویر و ترافیک رله قابی را در شبکه های کامپیوتری فراهم می کند. واحد اصلی انتقال در این روش بسته ای ۵۳ بایتی با طول ثابت است که از ۵بایت جهت اعمال کنترلی واز ۴۸بایت باقیمانده برای انتقال داده استفاده می شود. لایه ای که با عنوان میانجی بین لایه های سطح بالا و پایین عمل کرده وانواع مختلف داده (از جمله صدا، تصویر و قاب داده ها) را به داده های۴۸ بایتی موردنیاز ATM تبدیل می کند، ATM Adaptation Layer یا AAL نامیده می شود.
امروزه تلفن همراه یکی از اجزای جدایی ناپذیر زندگی همه ما شده است. یکی از امکاناتی که بانکداری الکترونیک در اختیار ما قرار داده استفاده از کدهای ussd بر روی تلفن همراه است که از این طریق فاصله ما تا بانک بدون نصب هیچ گونه نرم افزاری بر روی گوشی تلفن همراه تنها گرفتن چند عدد است. کدهای ussd به معنای شمارههایی مثل *…# است
یکی از مسائل مهم در بررسی سیستم های مخابراتی دیجیتال، بررسی میزان تاثیر تداخل بین سمبلی (inter-symbol interference) که آن را به اختصار ISI می نامیم، در عملکرد این سیستم ها است. در سیستم هایی که از نسبت سیگنال به نویز بالایی بهره می برند، ISI معمولاً مهم ترین عامل تخریب کننده ی سیگنال ارسالی است. در این پروژه ما قصد داریم میزان تاثیر ISI و نویز را در حضور یکدیگر بررسی نماییم. تاکنون سه روش برای محاسبه ی احتمال خطا به کار رفته است.
سیستم اسکادا یک سیستم کنترل صنعتی است که کاربردهای بسیاری در صنایع مختلف به ویژه صنعت انتقال و توزیع انرژی الکتریکی دارد. واژه ی اسکادا کوتاه شده ی یک عبارت به زبان انگلیسی به معنای کنترل سرپرستی و گردآوری داده می باشد. امروزه سیستم های اسکادا سهم شایانی در بهره برداری از صنایع پیشرفته به عهده دارند و می توانند جانشی مناسبی برای سیستم های کنترل سنتی باشند.
یک شبکه ی حسگر بیسیم سامانه ای از تعداد زیادی گره های حسگر است که در یک محیط به طور گسترده پخش شده و به جمع آوری داده از محیط پیرامون خود می پردازند. این داده ها شامل دما، درصد رطوبت، تشخیص وجود یک ماده ( مثلاً یک گاز سمی )، تشخیص حرکت و … می باشد. نرخ انتقال داده در این شبکه ها معمولاً بالا نیست. با این حال چالش های زیادی در طراحی و به کارگیری آن ها وجود دارد،
براي اولين بار در اواسط دهه 1960 در ايالات متحده کاربر روي اولين سيستم اطلاعات جغرافيايي آغاز شد. در اين سيستم ها عکس هاي هوايي، اطلاعات کشاورزي، جنگل داري، خاک ، زمين شناسي و نقشه هاي مربوطه مورد استفاده قرار گرفتند. در دهه 1970 با پيشرفت علم و امکان دسترسي به فناوري هاي کامپيوتري و تکنولوژي هاي لازم براي کار با داده هاي مکاني، سيستم اطلاعات جغرافيايي يا GIS ، براي فراهم آوردن قدرت تجزيه و تحليل حجم هاي بزرگ داده هاي جغرافيايي شکل گرفت.
با قرار دادن جمع كننده هاي خورشيدي در جايي از فضا كه نور خورشيد در آن شديد و قوي و ثابت است و سپس تاباندن انرژي به زمين SPS يا ماهواره ي توان خورشيدي براي تامين مطمئن يك منبع بار پايه ي الكتريسيته مهيّا خواهد بود. چند تفسير مختلف براي SPS پيشنهاد شده است. در تفسيري كه بيش از همه بدان پرداخته شده يك ماهواره ي بزرگ در مداري همگام مطابق با زمين قرار داده خواهد شد به طوريكه دقيقا”بالاي يک نقطه ي ثابت بر روي ناحيه ي استوايي باقي مي ماند.
رادار وسیله ای است برای جمع آوری اطلاعات از اشیا یا هدف های محیط به ویژه در فواصل دور که در آن از تجزیه و تحلیل امواج الکترومغناطیس برگشتی، فاصله، ابعاد، سرعت و بسیاری از خواص هدف موردنظر تعیین می شود . بطور کلی رادار شامل یک فرستنده و یک گیرنده و یک یا چند آنتن است . فرستنده قادر است که توان زیادی را توسط آنتن ارسال دارد و گیرنده تا حد امکان انرژی برگشتی از هدف را جمع می کند،
توافق بر روی يک تعريف واحد برای واژه موج چيزی است که امکان ندارد. يک ارتعاش يا لرزش (ويبراسيون) را می توان به صورت يک حرکت به عقب و در اطراف يک مقدار مرجع تعريف نمود. با وجود اين، جلو پيرامون نقطهٔ تعريف مشخصات کافی برای موج که باعث کيفيت بخشيدن به آن می شود موضوعی قابل انعطاف است. اين اصطلاح اغلب به طور ذاتی به صورت انتقال نوسانات در فضا مطرح م یشود که با حرکت شی که فضا را پر کرده يا اشغال نموده در ارتباط نيست.